Birbirinden Farklı 7 Ayakkabılık Modelleri
Günlük ve özel günler için hazırlanan kombinlerin büyük bir tamamlayıcısı olan ayakkabıların kişilerin genel tarzı üzerinde yadsınamaz bir etkisi olduğu söylenebilir. Bireylerin görünüşlerini büyük ölçüde etkileyen ayakkabılarının iyi, korunaklı ve uygun bir şekilde muhafaza edilmesi amacıyla kullanılan ayakkabılıklar, ayakkabıların en işlevsel ve az yer kaplayan şekilde ortalıktan kaldırılmasında oldukça etkili olmaktadır. Genellikle evin girişinde kullanılan ayakkabılıklar bireylerin yatak odalarındaki kıyafet dolaplarının belirli kısımlarının ayakkabılara ayrılması ya da ayrı bir ayakkabılık ünitesinin odaya yerleştirilmesi şeklinde de kullanılabilmektedir.
Sizler için birbirinden farklı 7 ayakkabılık modelini inceledik. Kendine ayakkabılık tasarımı yapmak isteyenler için farklı fikirler ortaya çıkabilir.
1. Dolap içinde gömülü ayakkabılık farklı bir fikir olabilir
Duvara gömülü şekilde yerleştirilen kıyafet dolabının bir kısmı, ayakkabıların yerleştirilmesi amacıyla dört farklı rafla bölünmüştür. Üç çift ayakkabının yan yana sıralanabilecek genişliği olan her bir raf toplamda on iki ayakkabıyı kolaylıkla saklayabilmektedir. Dolabın daha geniş bir kısmının ayakkabılık olarak ayrılmasıyla alan içerisine daha fazla raf yerleştirilebilecek ve daha fazla ayakkabı saklanabilecektir.
2.Giyinme odasında raflı mobilya ayakkabılık kullanabilirsiniz
Yatak odasına ya da antreye yerleştirilebilecek olan ayakkabılık, derinlik olarak pek fazla alan kaplamayan ve geçişi engellemeyen minimal bir tasarıma sahiptir. Ayakkabılık içindeki raflı yapı, birden fazla ayakkabının düzenli bir şekilde sıralanabilmesine imkan tanımaktadır. Ayakkabıların birbirlerinden kolaylıkla ayrılması ve kolaylıkla seçilebilmesi için dolapların kapaklarının açılmasıyla yanan aydınlatma sistemi, büyük olasılıkla dolabın iç yüzeyine döşenen LED şeritler sayesinde aydınlatılmaktadır.
3. Sürgülü bir ayakkabılık dolabı işinizi kolaylaştırabilir
Kapaklı bir dolap içerisine yerleştirilen ayakkabılık, birden fazla çekmecenin ortaya çıkardığı bir sistemden oluşmaktadır. Küçük çocukları olan aileler için oldukça kullanışlı olabilecek bir uygulama olarak her bir çekmece üzerine bu rafın kime ait olduğu belirtilmekte ve en üst rafa ulaşmakta zorluk yaşayacak olan küçükler için alt raflar ayrılmaktadır. Ayakkabıların yapısı ve boyutlarına(çizme, bot vb.) göre çekmecelerin boyutları da farklılık gösterebilecektir.
4. Kapı önünde kara tahta kapaklı bir ayakkabılık modeli
Gün içerisinde yapacak olduklarını, marketten satın alınacak ürünleri ya da gün içerisinde yapılması gereken aramalar ile gönderilmesi gereken elektronik postaların not alınabilecek ve bireylerin evden çıkışı sırasında bu notları okuyabilecek oldukları bir ayakkabılık modeli, gün içerisinde unutkanlıktan kaynaklanan zaman ve enerji kaybını oldukça azaltacak alternatif bir çözüm olabilir. Kara tahtaların sahip olduğu dokuya sahip ahşap yüzeye tebeşir kullanılarak not alınabilmekte ve alınan notlar kuru bir bezle temizlenebilmektedir. Duvara gömülü ayakkabılık, ayakkabıların yerleştirilebilecek olduğu raflı alanları sağlamaktadır. dolap içerisine yerleştirilen aydınlatma sistemi, ayakkabıların renkleri ve modellerinin kolaylıkla seçilebilmesini ve ayırt edilebilmesini sağlamaktadır.
5. Küçük ayakkabılık modelleri evinizi daha toplu gösterecektir
Salınımlı kapaklara sabit olan raflara yerleştirilen ayakkabılar, düzenli ve sıralı bir şekilde normalden daha az yer kaplayacak bir şekilde ortalıktan kaldırılabilmektedir. Kapaklar kapatıldıktan sonra dik konuma gelen ayakkabılar, arkasına geçirildikleri metal şerit sayesinde düzenleri bozulmadan sıralarını koruyabilmektedir.
6. Raylı sistemlerle ayakkabılıkları daha düzenli hale getirebilirsiniz
Raylı bir şekilde yuvasından çıkartılan ayakkabılık, normalde bir çekmece olarak kullanılabilecek olan alanın 45 derece eğimli şekilde ortadan ayrılması sayesinde ayakkabıların düzenli ve derli toplu bir şekilde yerleştirilebilecek olduğu bir alana dönüşmüştür.
7. Gömme bir ayakkabılık modeli
Yerden tavana kadar uzanan rafın içi, ayakkabıların yerleştirilmesi ve kolaylıkla ulaşılabilmesi için eğimli yüzeylerden faydalanarak oluşturulmuştur. Dışarıdan bakıldığı zaman son derece ince kalan ayakkabılık açıldığı zaman, derinlemesine boyutu ne kadar imkan veriyorsa aynı oranda ayakkabının bu alanda depolanabilmesine imkan tanımaktadır.
Yazı İçeriği
Çok unutkan olduğumdan dolayı kara tahta kapaklı olanı beğendim. Evden çıkmadan yapmam gerekenleri bu sayede unutmamış olurum.